Specialistområden

Arbetsrätt

Moll wendén

Förutsättningarna på arbetsmarknaden förändras ständigt vilket innebär utmaningar för arbetsgivarna, men rätt hanterat också stora möjligheter för verksamheterna. Vi har ett vidsträckt internationellt arbetsrättsnätverk. Vi samarbetar nära arbetsgivarna i en lång rad HR-juridiska frågor. Vårt huvudfokus ligger på Förhandlingar, Tvister och Utredningar.

01

FÖRHANDLINGAR

Förhandlingar ligger i vårt DNA. Vi är med arbetsgivare från planeringsstadiet till verkställighet i omställningsprocesser av vitt skilda slag. Vi förhandlar kollektivavtal, omorganisationer och individärenden såsom uppsägning, omplacering och avsked.

02

TVISTER (PROCESSER)

Arbetsrättsliga tvister utgör en naturlig del av vår verksamhet, då vi regelbundet företräder arbetsgivare i både Arbetsdomstolen, tingsrätterna och i skiljeförfaranden.

03

UTREDNINGAR

Vårt arbetssätt garanterar rättssäkra utredningar. Vi möter det allt ökade behovet av oberoende utredningar inom såväl privata som offentliga verksamheter.

Aktuellt just nu

Utbildning i arbetsrätt

Tillsammans med utbildningsföretaget BE it har vi tagit fram en utbildning i arbetsrätt. Utbildningen kan läsas enskilt, men ingår även som ett block utbildningen ”Ny som chef”. Oavsett om du är ny som chef eller har arbetat som det länge är det viktigt att ha uppdaterad kunskap inom arbetsrätt.

Arbetsrättsliga nyheter 2021

Thomas Ogard och Ebba Walberg snygg, ansvariga delägare för arbetsrätten, summerar året som gått och delar med sig av aktuella uppdateringar. Här kan du läsa om nyheterna och se webinariet igen.

Visselblåsningar – här är nyheterna

Se vårt webinar med Ebba Walberg Snygg, delägare och advokat, och David Carlsvi på Whitepaper Advisors. Du kan även läsa vad ni behöver göra just nu.

VÅRT SPECIALISTTEAM
HJÄLPER DIG

Certifierad arbetsgivare

Sedan 2018 är Moll Wendén även så kallad ”certifierad arbetsgivare” av Migrationsverket. Detta innebär att vi kan erbjuda våra klienter ett snabbspår. För er som ofta anställer personal från länder utanför EU kan detta innebära en stor tidsbesparing då en process som annars kan ta upp till 12 månader nu kan förkortas till 10 dagar. Som arbetsgivare behöver man först genomgå en särskild utredning men när den är avklarad kan alltså snabbspårsprocessen tas i bruk.

Ansvariga arbetsrätt

Vi har specialister inom många olika områden. Nedan ser du våra ansvariga specialister inom arbetsrätt.

Thomas Ogard

Advokat / Partner
+46 736 36 55 10
thomas.ogard@mollwenden.se

Ebba Walberg Snygg

Advokat / Partner
+46 70 350 96 16
ebba.walbergsnygg@mollwenden.se
Känslor och prestige måste lämnas utanför förhandlingsbordet.
Ebba Walberg Snygg
Aldrig beskriva problem utan att samtidigt ge förslag på lösning.
Thomas Ogard

Medarbetare inom anställda och bemanning

Anna Weise

Biträdande jurist (föräldraledig)
+46 76 133 66 86
anna.weise@mollwenden.se

Ebba Walberg Snygg

Advokat / Partner
+46 70 350 96 16
ebba.walbergsnygg@mollwenden.se

John Larsson

Biträdande jurist
+46 76 496 06 63
john.larsson@mollwenden.se

John Lundberg

Biträdande jurist
+46 73 474 71 61
john.lundberg@mollwenden.se

Sanna Nilsson Niwhede

Biträdande jurist
+46 70 326 65 08
sanna.nilsson@mollwenden.se

Thomas Ogard

Advokat / Partner
+46 736 36 55 10
thomas.ogard@mollwenden.se