>

Relaterade verksamhetsområden

Anställning och bemanning Visselblåsning

21 december 2022 · Event

Arbetsrättsliga nyheter 2023

Webinar 3 februari 2023 kl. 08.00 – 09.00

2022 har varit ett händelserikt år och oron inför framtiden ökar bland Sveriges företag. Enligt Svenskt Näringslivs företagarpanel tror en av fem företag att de kommer att ha färre anställda om tolv månader. Vi går från stark tillväxt till en osäker omvärld där många företag kan behöva anpassa sin personalstyrka. Arbetsrättsliga nyheter 2023 har därför temat Omstrukturering.

Under Arbetsrättsliga nyheter uppmärksammar vi de viktigaste lagändringarna och ny praxis inom arbetsrätten samt delar med oss av vår know how. Webinariet är öppet för alla, men riktar sig särskilt till dig som arbetar operativt eller strategiskt med personalfrågor eller har personalansvar.

I årets webinar fokuserar vi på frågor som rör omstrukturering samt vilka möjligheter som finns för att hantera lågkonjunktur sett ur nya LAS och Huvudavtalet. Vi delar även med oss av viktiga insikter från höstens större omstruktureringar.

Webinariet är kostnadsfritt men föranmälan krävs. Länk skickas vid anmälan.


Ja, jag vill anmäla mig till Arbetsrättsliga nyheter 2023

Agenda

  • Nyheter på lagstiftningsområdet 2023
  • Praxis under 2022 – utvalda domar
  • Omstrukturering
  • Omställning och det nya stödet
  • Nya Huvudavtalet och LAS
  • Praktiska råd och våra bästa tips
  • Frågestund

Föreläsare

Ebba Walberg Snygg

Ebba Walberg Snygg, Advokat och partner

Ebba är expert inom arbetsrätt och arbetar främst med förhandlingar, omstruktureringar och internutredningar. Hon har även erfarenhet av kollektivavtalsförhandlingar på internationell nivå.

Thomas Ogard

Thomas Ogard, Advokat och delägare

Thomas har arbetat med affärsjuridik under hela sin karriär och har specialiserat sig på arbetsrätt och tvistelösning. Han biträder både svenska och utländska företag exempelvis med arbetskraftsinvandring och i tvister om företagshemligheter.

John Lundberg

John Lundberg, biträdande jurist

John arbetar sedan 2020 på Moll Wendén med arbetsrätt. Han arbetar med utredningar inom ramen för visselblåsningar, omstrukturering samt granskningar i samband med företagsförvärv.


Länk till anmälan