>

12 oktober 2023 · Nyhet

L-G C Isolering AB förvärvas av Hjo Installation Invest AB

L-G C Isolering AB med dotterbolag har förvärvats av Hjo Installation Invest AB och blir därav en del av en framgångsrik koncern med 52 bolag som tillsammans omsätter 2,8 miljarder SEK. Moll Wendén var säljarnas juridiska rådgivare i transaktionen. 

L-G C är ett inarbetat varumärke sedan 26 år tillbaka och förvärvet av L-G C blir ett tydligt avstamp då Hjo Installation fokuserar ytterligare på teknisk isolering och skapar detta som ett fjärde segment i deras erbjudande. Det blir det tionde bolaget inom segmentet. Bolaget grundades i Växjö och har filialer på åtta olika orter runt om i Sverige.

L-G C Isolering startades 1997 tillsammans av Lars-Göran Carlson och Raymound Andersson som varit huvudägare i bolaget fram tills Hjo Installation förvärvade bolaget. L-G C Isolering med ca 120 anställda och ca 180 mkr i omsättning är den största privata aktören i Sverige på teknisk isolering. 

Lars Weibull AB var säljarnas rådgivare i processen med Tobias Lundin som projektledare. För ytterligare information om affären, se Weibulls hemsida här.

Moll Wendéns team har i huvudsak bestått av Henric Stråth (ansvarig delägare) och Mikaela Lenander