>

Relaterade verksamhetsområden

Bolagsrätt Företagsöverlåtelser (M&A)

29 september 2016 · Nyhet

Mars Multisales tar över försäljningen av Wrigleys produkter

Mars och Wrigley har under året effektiviserat delar av sin europeiska koncernstruktur och skapat en ny Multisalesorganisation. Som ett led i detta har Wrigleys organisationer i Norden överförts till Mars Multisales, som nu ansvarar även för försäljningen av Wrigleys tuggummi och konfektyr, jämte Mars produkter inom choklad, livsmedel och djurmat.

Wrigley har varit en del av Mars-koncernen sedan år 2008, men hittills bedrivit sin verksamhet i en egen separat organisation. För Sveriges del har merparten av Wrigley Scandinavia ABs tillgångar och personal överförts till Mars Sverige AB, med centralt kontor hos Mars Multisales Nordics i Köpenhamn.

Moll Wendén har varit legal rådgivare åt Mars-koncernen i transaktionen. Moll Wendéns team bestod av Stefan Wendén (ansvarig för bolags- och avtalsrätt), Ebba Walberg Snygg (ansvarig för arbetsrätt), Maria Moberg, Max Carlin, Henric Stråth och Lina Andréasson.

Mars-koncernen är en av världens största aktörer inom livsmedel, konfektyr och djurmat, med välkända varumärken som M&M’S, MARS, SNICKERS, TWIX, BOUNTY, MILKY WAY, MALTESERS, UNCLE BEN’S, DOLMIO, PEDIGREE, ROYAL CANIN, WHISKAS och SHEBA.

Wrigley är ett av världens ledande företag inom tuggummi och konfektyr med välkända varumärken som EXTRA, ORBIT, JUICY FRUIT, HUBBA BUBBA, WRIGLEY’S DOUBLEMINT, STARBUST och SKITTLES.