>

Relaterade personer

David Klose

Relaterade verksamhetsområden

IT/Tech Bolagsrätt Venture Capital

20 juni 2017 · Artikel

Startups i södra Sverige redo för nya höjder

Under första halvan av 2017 har Malmös startup bolag redan dragit in investeringar för ca en halv miljard kronor. I början av juni anordnades det hittills största startup-eventet i regionen med över 1000 deltagare. Moll Wendén Advokatbyrå var på plats som en av huvudsponsorerna.

”Moll Wendén var tidigt involverade i startup-communityn i Malmöregionen, och det är roligt att se att den fortsätter växa inte bara i antalet engagerade, utan också investeringsmässigt”, säger David Klose delägare på Moll Wendén Advokatbyrå.

Under det nätverkande eventet anordnades en paneldebatt och en ”mystery dinner” utspridd på ett 50-tal restauranger i Malmö.

På scen fick även Malmö Startups sponsorer svara på frågor om startupklimatet i regionen. David Klose från Moll Wendén Advokatbyrå deltog gemensamt på scen tillsammans med representanter för Vinge och Setterwalls. Jeremie Poirier, vd för Malmö Startups och panelens moderator, ställde frågan vad det är som gör Malmös startups ekosystem så unikt.

”Unikt är ett stort ord, och jag är advokat, så jag ger er de tuffa sanningarna. Malmö startups ekosystem är troligen för ungt för att vara unikt”, sa David. ”Med det sagt, vill jag tillägga att ekosystemet har en unik möjlighet att ta tillvara på hela regionens potential, där alla jobbar tillsammans för att skapa något speciellt.”

Karsten Deppert, ägare för Mindpark i Helsingborg instämde. ”Vi har många danskar som bor mellan Köpenhamn och Helsingör som tar färjan över till Helsingborg varje dag för att sitta tillsammans med oss på Mindpark för att de känner större samhörighet här”, sa Karsten.

De deltagande i eventets paneldebatt tycktes vara ense om startup-communityn i regionen är något utöver det vanliga och att dess ekosystem lägger en grogrund för fortsatt tillväxt.