>

Relaterade verksamhetsområden

Företagsöverlåtelser (M&A)

11 maj 2018 · Nyhet

Teqnion förvärvar Grimstorps Byggkomponenter AB (GBK)

Moll Wendén och Lars Weibull AB var säljarnas rådgivare när Teqnion förvärvade samtliga aktier i Grimstorps Byggkomponenter AB (GBK).

Grimstorps Byggkomponenter AB (GBK) har sedan 1997 etablerat sig som en viktig leverantör av högkvalitativa byggkomponenter och husstommar till flera av Sveriges ledande byggföretag. Dessutom tillverkar och säljer man även egna stommar och huskomponenter under det egna varumärket ”Nässjöhus”. GBK har gjort sig kända som en flexibel och kostnadseffektiv leverantör med snabba ledtider och tillförlitliga leveranser. Teqnion tar även över de båda säljarna Håkan Wahlberg och Magnus Franzén som kommer fortsätta i sina nuvarande roller.

Teqnion är en svensk industrihandelskoncern som verkar inom smala tekniknischer för industrin i Norden. Dess 8 dotterbolag verkar inom branscher som laboratorieutrustning, el, design och verkstad. Förvärvet ingår i Teqnions strategi att optimera dotterbolagens verksamhet och öka tillväxten genom förvärv av andra bolag. Teqnion grundades 2006och har nu en omsättning på ca 200 MSEK och 15 MSEK i rörelsevinst.

Moll Wendén har varit säljarnas legala rådgivare i transaktionen. Affären förmedlades av Lars Weibull AB.

Bild: Nässjöhus.se