>

11 juni 2012 ·

Tibro Möbelindustri AB blir starkare med nya ägare

Ägarna till möbeltillverkaren Fogia förvärvar samtliga aktier i Tibro Möbelindustri AB och tillför ytterligare kompetens inom främst försäljning och marknadsföring i syfte att öka expansionstakten. Lars Weibull AB var säljarnas rådgivare genom hela transaktionsprocessen. Moll Wendén Advokatbyrå var legal rådgivare åt säljarna.

Tibro Möbelindustri AB har en lång historia av att utveckla och tillverka möbler av högsta kvalitet, framför allt funktionsmöbler till lärande miljöer med fokus på ljuddämpning och ljudabsorption. Bolaget har under de senaste åren utvecklat ett flertal unika produktkoncept till den offentliga och kommersiella inredningsmarknaden.

– Tibro Möbelindustri AB har unika produktkoncept och ett brett sortiment med stor potential inom offentliga miljöer, säger Marcus Huber som är en av de nya ägarna till Tibro Möbelindustri och tillika VD för Fogia. Liksom Fogia står Tibro Möbelindustri för högsta kvalitet i alla led. Produkterna och produktionen kompletterar Fogias väl och det finns stora möjligheter till korsbefruktning mellan bolagen. Under hösten kommer det gemensamt presenteras intressanta produktkoncept för de offentliga kunderna.

– Vi har under en tid letat efter nya ägare som kan hjälpa oss att ta nästa steg i utvecklingen av Tibro Möbelindustri AB och genom ägarna till Fogia har vi både fått sälj-och marknadsföringskompetens, samtidigt som vi blir en ännu intressantare samarbetspartner till de offentliga kunderna genom att vi och Fogia får ett starkt gemensamt erbjudande, säger Lars Norlander, VD och tidigare ägare till Tibro Möbelindustri.

– För säljarna Lasse och Ewa Norlander har det varit av yttersta vikt att hitta rätt köpare som förstår Tibro Möbelindustris produkter och marknad samt har kunskapen om hur man kan vidareutveckla bolaget i rätt riktning.  Hos ägarna till Fogia känns det som att vi hittat helt rätt, vilket känns mycket bra, säger projektledare Tobias Lundin på Lars Weibull AB.

Lars Weibull AB var säljarnas rådgivare genom hela transaktionsprocessen. Moll Wendén Advokatbyrå var legal rådgivare åt säljarna. 

Bildkälla: Tibro Möbelindustri AB