>

7 juli 2014 ·

Storsatsning i Skånes Djurpark

Norska Lund Gruppen tar över driften av Skånes Djurpark. Arbetet med att förnya och utveckla djurparken och skapa en ny typ av upplevelser för barnfamiljer har redan börjat. Visionen är att bli destination nummer ett för familjer med barn i åldern 0-12 år i Sverige och att göra Skåne till nummer två bland alla destinationer i Sverige.

Business Region Skåne har varit drivande i arbetet för att ro affären i hamn.

– Detta är en av de större företagsetableringarna i Skåne i år, och vi är glada över att Lund Gruppen vill vara med och bidra till att göra Skåne till Sveriges näst mest besöka turistdestination. Det betyder mycket för oss att vi får en stark aktör med lång erfarenhet av att bygga upplevelseparker, säger Business Region Skånes VD Bodil Rosvall Jönsson. 

Lund Gruppen tar över vid årsskiftet och nyöppning sker till påsk nästa år. Då kommer gästerna att mötas av minst en ny attraktion samtidigt som standarden på befintliga attraktioner, byggnader och faciliteter uppgraderas.

Under en 10 års period investeras minst 100 miljoner kronor i verksamheten och en nyhet planeras årligen. På sikt kommer nya arbetstillfällen att skapas. Målet är att nå 300 000 besökare och på sikt kunna erbjuda 200-300 säsongsanställda och 20-30 fast anställda arbete.

– Skånes Djurpark ligger de flesta skåningar varmt och hjärtat och är ett väldigt starkt varumärke. Med fokus på barn, natur och upplevelser kan djurparken nu utvecklas till en riktig turistmagnet för familjer.

För Skånes Djurpark och Skåne är detta det bästa som kunde hända, säger Bodil Rosvall Jönsson.

Lund Gruppens vision är att bli Skandinaviens ledande underhållningsbolag med fokus på unika gästupplevelser som utgår från kärnvärdena lek, lära, dela, utforska, magi och spänning.

– Skånes Djurpark är en viktig del i Lund Gruppens vision och vi kommer att integrera skånsk kultur och skånska traditioner, säger Håkan Lund, koncernchef i Lund Gruppen.

—–

Moll Wendén Advokatbyrå biträder Stiftelsen Skånes Djurpark i legala frågor kring projektet.