Virtuell egendom, verkliga värden

Virtuell egendom, verkliga värden

Alexander Blom Vigsø undersöker förutsättningarna för att använda virtuell egendom som kreditsäkerhetsobjekt i svensk rätt.

Som en följd av den tekniska och samhälleliga utvecklingen kan videospelsrelaterad transaktioner uppgå till otänkbart höga värden. Ett exempel på detta är att en virtuell nattklubb för något år sedan såldes för cirka sex miljoner kronor – något man knappt kunnat tänka sig för tio år sedan.

Eftersom det finns ett samhällsintresse av att kunna använda alla typer av förmögenhetsvärden som kreditsäkerhetsobjekt, undersöker Alexander Blom Vigsø huruvida det finns förutsättningar för att använda virtuell egendom som ett sådant objekt idag.

Läs Virtuell egendom, verkliga värden – finns det förutsättningar för att använda virtuell egendom som kreditsäkerhetsobjekt i svensk rätt? på Juridisk Publikations hemsida.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Ansvarig för aktuellt specialistområde

Alexander Blom Vigsø

Biträdande jurist
Anställdas personuppgifter GDPR
Artiklar

GDPR-säkra ert nästa hållbarhetsprojekt

Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) inleder nu en tillsyn av ett bussbolag efter klagomål från fackförbundet. Bussbolaget har övervakat busschaufförernas körbeteende i syfte att uppnå ett mer miljömedvetet

Läs mer »
miljöcertifiering av byggnader
Artikel - Bygg och Fastighet

Miljöcertifiering av entreprenader

Hållbarhetsarbete i byggbranschen  De senaste årens ökade fokus på hållbar utveckling har satt sin prägel även på byggbranschen. Numera är krav på miljöcertifiering av byggprojekt

Läs mer »

Kom i kontakt med oss

Alla rättigheter förbehållna Moll Wendén Advokatbyrå AB