Utbildning & Event

UTBILDA DIG MED OSS!

Vi anlitas ofta som föreläsare i olika sammanhang. Dessutom delar vi med oss av våra specialistkunskaper genom olika utbildningar. Alltid med dagsaktuellt innehåll så att du kan agera med större säkerhet och göra bästa resultat i din dagliga verksamhet. Hittar du inte vad du letar efter nedan så kan vi även erbjuda skräddarsydda kurser.

Student

Moll Wendén Academy Student

– en exklusiv utbildning i praktisk affärsjuridik

Med Moll Wendén Academy Student skapar vi en länk mellan juristutbildningens teoretiska bas och affärsvärldens praktiska juridik. Det ger en fantastisk möjlighet för dig som student att förbereda dig inför framtiden. Som deltagare i Moll Wendén Academy Student får du praktisk erfarenhet av att arbeta med flertalet affärsjuridiska områden i form av kluriga case, inspirerande möten och livliga diskussioner.

Kunskaperna du inte får på universitetet

Under en termin varvar vi seminarier och teori med praktik och sociala aktiviteter. Som student vid Moll Wendén Academy kan du knyta värdefulla kontakter och få kunskaper och erfarenheter som gör dig bättre rustad för praktiskt affärsjuridiskt arbete efter din juristexamen. Att under en termin delta i Moll Wendén Academy Student ger inte några akademiska poäng men kan ge ovärderliga erfarenheter och kontakter för dig som planerar en affärsjuridisk karriär.

Under kursens gång kommer ett tiotal studenter att genomgå ett gediget utbildningsprogram med inriktning mot praktisk affärsjuridik. I olika seminarier kommer vi att gå på djupet inom relevanta rättsområden såsom Företagsöverlåtelser & Investeringar, Bygg & Fastighet, Anställda & Bemanning, Försäljning, Upphandling & Compliance, Immaterialrätter, Marknadsföring & IT och Tvistelösning. Det ingår också praktiska moment där studenterna arbetar ihop eller var för sig och sedan redovisar resultatet för varandra och för Moll Wendéns medarbetare. Och givetvis finns också sociala aktiviteter i programmet!

Läs en Academy-deltagares berättelse

”Att få vara en del av Moll Wendén Academy 2019 känns väldigt roligt och är en guldchans för oss juriststudenter. Jag ser verkligen fram emot vårens utmaningar och att tillsammans med 10 andra juridiknördar bli riktigt vass på affärsjuridik. Första måndagsträffen bjöd på ett klurigt case inom avtalsrätt och många praktiska tips på hur vi ska bli skickliga förhandlare. Lärdom: Håll koll på dina dokument och var ytterst noggrann.

Premiärdagen bjöd också på en rundvandring i de anrika lokalerna (WOW-faktor) och avslutningsvis blev det en god middag med nyfunna vänner. Måndagar blev min nya favoritdag!”

Kristin Einarsson, deltagare i 2019 års Academy

Så här kan ditt Academy-schema se ut:
Träff 1: Introduktion, avtalsrätt, middag
Träff 2: Bolagsrätt, företagsöverlåtelser
Träff 3: Offentlig upphandling
Träff 4: Fastighetsrätt och entreprenadrätt
Träff 5: Utflykt
Träff 6: Kommersiella tvister
Träff 7: Immaterialrätt och marknadsrätt
Träff 8: Arbetsrätt
Träff 9: Casetävling, avslutning och middag

ANSÖKAN

Känner du dig inspirerad? Är det din 6:e termin eller befinner du dig ännu längre i din utbildning? Ansök då till vår nästa Academy. Skicka in CV, personligt brev samt betyg till academy@mollwenden.se

Vi ser fram emot att höra från dig!

Företagsevent

Mycket kunniga och pedagogiska lärare som kopplar till verkliga fall. Tydligt förklarat och lätt att hänga med
Kommentar från deltagare på kursen i entreprenadjuridik
Alltigenom perfekt! Advokaten vävde ihop kursmaterial, med egna reflektioner och erfarenheter som är mycket omfattande.
Kommentar från deltagare på LOU-kursen