Moll Wendén har biträtt ELF Development A/S vid förvärv av 20 000 kvm byggrätter vid Limhamns Läge

ELF Development A/S, en dansk samhällsbyggare och bostadsutvecklare, inträder som en ny aktör på den svenska fastighetsmarknaden genom förvärvet av 20 000 kvm byggrätter vid kajkanten i Limhamns Läge. Säljare var Bonava och förvärvet genomfördes som en bolagsaffär. 

Det forna cementfabriksområdet har på senare tid utvecklats till ett attraktivt bostadsområde, där ELF Development nu planerar att i tre etapper bygga bostadsrätter. För att utveckla området sätts för närvarande en organisation upp under ett svenskt bolag, ELF Development AB, vilket håller på att etablerar kontor i Malmö.

ELF Development har idag en projektportfölj på ca 200 000 kvadratmeter i Storköpenhamn. En del av detta utvecklas för förvaltning i den egna fastighetsportföljen, som idag har ett värde på cirka 1,8 miljarder kronor.

Moll Wendén har vid förvärvet biträtt ELF Development genom Stefan Wendén (ansvarig partner). För ytterligare information kontakta Stefan Wendén, tel: 040 665 65 25, e-mail: stefan.wenden@mollwenden.se

Bild: Cushman & Wakefield

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Ansvarig delägare

förvärv av skog
Nyheter

Danskt förvärv av småländsk skog

Moll Wendén har varit juridisk rådgivare åt en dansk köpare vid förvärvet av skogsfastigheterna Horvhult och Gassgöljhult, belägna i Kronobergs län. Fastigheterna har en gemensam

Läs mer »

Kom i kontakt med oss

Alla rättigheter förbehållna Moll Wendén Advokatbyrå AB