Lindab förvärvar den svenska takspecialisten KAMI

KAMI_Lindab_signering

Moll Wendén har varit legal rådgivare till Lindab vid förvärvet av KAMI AB som tillverkar och säljer premiumtak i plåt. Med förvärvet förstärker Lindab sin marknadsposition i norra Sverige och i Norge.

KAMI har utvecklat en egen pressteknik som ger plåttak en sandbelagd yta. KAMI:s tak, vilket marknadsförs under namnet Plegel, tål stora påfrestningar och är utvecklat för nordiskt klimat. Bolaget är etablerat i Kalix i norra Sverige och sysselsätter idag 22 medarbetare. Cirka 70 procent av försäljningen sker i Sverige och 30 procent sker i Norge. 

KAMI grundades 1976 och har sina rötter i Luleå Tekniska Universitet. Idag omsätter bolaget cirka 100 MSEK och har en rörelsemarginal som är högre än Lindabs rörelsemarginal, både globalt och jämfört med Lindabs affärsområde Profile Systems, i vilken verksamheten kommer att vara inkluderad.

För mer information, se Lindabs pressmeddelande här. 

Moll Wendéns team bestod av Mikael Karlsson (ansvarig delägare), Alexandra Johansson (projektledare), Lina Andréasson, Sanna Nilsson Niwhede, Christer Nylander, Simon Wilkens och Ludvig Borg.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Ansvarig för aktuellt specialistområde

Mikael Karlsson

Advokat / Partner
Artikel - Bygg och Fastighet

Nya krav på underentreprenörer

Den 30 april 2021 gav Byggföretagen ut nya avtalsvillkor för underentreprenörer och bemanningsföretag vid anlitande på Byggavtalets tillämpningsområde: UE 2021. Formuläret ersätter den tidigare versionen

Läs mer »

Kom i kontakt med oss

Alla rättigheter förbehållna Moll Wendén Advokatbyrå AB